Ny i arbeidslivet, velkommen til vår første lærling


Publisert

Vi ønsker velkommen til vår nyeste ansatt, Elias Brand. Elias utdanner seg med lærlingløpet på videregående i faget IT Utvikler og kommer til å ha opplæring hos oss i Enfinity i to år.

Å være lærling vil si at man utdanner seg ved å lære og jobbe i en bedrift. I starten av læretiden går mesteparten av tiden til opplæring. Etter hvert som Elias lærer mer og mer om det Enfinity driver med, kommer han også til å delta i de vanlige arbeidsoppgavene. Som lærling avslutter man med en fagprøve, når man består fagprøven vil man da få fagbrev og være ferdig med utdannelsen sin i yrkesfag på videregående.

I bedriften får man både opplæring og praksis i faget man er lærling i. Elias går IT-utvikler faget. Det vil si at opplæringen er fokusert på dybde- og breddekunnskap i programmering og koding. Å være lærling som IT-utvikler er en kjempemulighet til å ikke bare lære om utvikling, men også kunne bruke kunnskapen i reelle arbeidsoppgaver som ansatt i en bedrift. Ett veldig fint og lærerikt alternativ til tradisjonell skolegang.

For Enfinity er dette en fin måte å være med på å skape morgendagens utviklere.

Frode Solvang, fagansvarlig og senior utvikler på Enfinity

Elias fyller 18 i 2023 og bor i Sandefjord. Han utdanner seg yrkesfaglig på Sandefjord Videregående Skole og har nå begynt i VG3 som lærling hos oss i Enfinity. Elias sier han gleder seg til en annen hverdag til det han er vant til. Nå har skolepulten og klassekamerater blitt erstattet med kontorplass og kollegaer. Elias beskriver seg selv som en rolig og konsentrert kar som liker å lære nye ting. Han ser fram til en hverdag hos Enfinity og ser fram til å lære mer om utvikling.

Det er en veldig forandring på det jeg er vant til og jeg vet at jeg kommer til å lære mye viktig om ikke bare programmering, men også om arbeidslivet.

Elias Brand, Lærling på Enfinity